Veel mensen voelen zich aangetrokken tot vlinders. Op zich niet zo heel vreemd. Wie wordt er niet vrolijk van iets kleurrijks wat in lichtheid rondfladdert in al zijn kwetsbaarheid. Vlinders worden gezien als belangrijk symbool voor transformatie. De rups transformeerd zich in verschillende stadia van eitje, rups, cocon naar uiteindelijk een vlinder.

De vlinders in mijn atelier hebben nog een diepere betekenis. Ze zijn verbonden aan een boek wat ik aan het schrijven ben over de cyclus van het leven. In een latere fase zal ik hier meer over vertellen.

 

Wat is de boodschap van de mozaïek vlinders?

Als eerst is het belangrijk om te weten dat ik van tevoren geen idee heb wat voor vlinder ik ga maken. Alles ontstaat in het hier en nu zonder voor ingenomen plan. Wanneer ik bezig ben werk ik altijd in stilte. De vlinder ontstaat gewoon en ben zelf altijd verrast over het eindresultaat.
Pas wanneer de vlinder af is, ga ik de symboliek lezen die erin zit. In automatisch schrift wordt het opgeschreven en aan elkaar gekoppeld. Vele kwartjes vallen dan met wat het symbolisch voorstelt. Soms komen er dan nog extra schrijvens of gedichten bij. In zijn geheel vormt het een prachtige boodschap voor de ontvanger.

 

Om hier een beter beeld bij te scheppen zal ik één van de personages in mijn boek omschrijven die ik als vlinder heb uitgebeeld. De spirituele leraar in mijn boek is Pjord.

Mozaïek vlinder Pjord

Algemeen
Een sterke krachtige kern, met een charismatische uitstraling die mensen moeilijk kunnen loslaten. Magische vleugels die naar hemel rijken met uilen oren, die ’s nachts horen wat mensen te vertellen hebben. Deze verhalen opvangen en mensen hiermee helpen, is wat deze leraar doet vanuit passie en leiderschap.
Een waardevolle bijdrage leveren aan de gemeenschap vanuit onvoorwaardelijk liefde. Vanuit een sterke gronding met de aarde en oeroude kennis.

 

Lichaam
Ziet eruit als een mot, ookwel nachtvlinder genoemd. Je hebt verschillende nachtvlinders. Deze worden ook als uilen families benoemd zoals bijvoorbeeld de bruine dag uil.
Het lichaam van de vlinder heeft een krachtige betekenis doordat zowel de uil als de vlinder dubbel in zijn geheel vertegenwoordigd is.

Het bruin zorgt voor onopvallendheid wanneer een nachtuil vliegt in de nacht. Daardoor niet zichtbaar is en tegelijkertijd alles kan waarnemen met mooie stevige sensoren (de voelsprieten van de vlinder).

 

Wifi indigo
Er straalt kracht uit van een dergelijke manier van voortbewegen zoals de nachtvlinder dat doet. Het indigo blauw geeft een sterke leiderschap weer met een charismatisch uitstraling. Een moeilijk los te laten energie zoals bij wifi het geval is.

 

Bovenste vleugels
Rood: Staat voor passie, bescherming, warmte en gronding.

Goud is een kostbaar en duur metaalsoort. Symbolisch gezien is het de zon, mannelijk, koninklijk, en geeft al eeuwenlang een blijk van waardering voor een partner waar je mee trouwd.
Goud is de kleur van een spirituele leraar zeker in combinatie met indigo

De lemnescaat staat symbool voor oneindigheid, alles gaat uiteindelijk altijd door. Na dood volgt geboorte en na geboorte volgt dood.

De uilen oren zeggen genoeg. Ze staan voor wijsheid, magie en alles horen.

 

De onderste vleugels
Staan voor aarding en verbintenis met de kennis van de indianen. Respect voor alles wat leeft en de aarde daar verbind ik mijn pad mee. Rosachtige aarde kleur geeft aan dat dit gebeurt vanuit liefde maar geen oppervlakkige liefde. Gegronde liefde anders is het te licht, fladderig.

 

 

Dit is slechts een voorbeeld van één vlinder. Iedere mozaiek vlinder heeft zijn eigen boodschap en betekenis. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan mijn website of neem contact met mij op.

Pin It on Pinterest