De oktoberregen laat van zich horen. Als een waterval stroomt de regen over de metalen dakpannen. Het inmiddels vertrouwde geluid geeft een gevoel van geborgenheid.
Ik staar naar buiten om te zien hoe de regen valt. Voor mij ligt een nieuwe vlinder waar ik gisteren spontaan aan begonnen ben. Het is Pjord, de spirituele shiatsu leraar in mijn boek. Overal om mij heen lig mozaiek.

 

Yvonne, je moet even meekomen; zegt mijn man. Je moet dit zien. Hij leidt mij, via de tuin, naar de oude schuur achter ons huis.
Stil zijn; gebaart Jaap. Hij pakt mijn hand vast. Voorzichtig opent hij de schuurdeur en leidt mij naar de plek waar wat spullen van ons opgeslagen staan. Hij wijst naar de nok van het dak.

 

De uil

Ik neem een sterke energetisch kracht waar in de schuur. Wanneer we stil zijn en naar boven staren zien we ineens het hoofd van een kerkuil verschijnen. Ik ben enorm onder de indruk. Nog nooit van mijn leven heb ik een uil gezien op deze manier. Jaap wijst nog naar de uilenballen die op de grond liggen. Over vier dagen is er een volle jachtmaan en leven in het jaar 2018.

Tijdens de dagen die daarop volgde voelde ik, bij tijd en wijle, de kracht van de kerkuil door mijn huis heen stromen. Ik was enorm onder de indruk van zijn energie en wat het met mij deed. Mijn zintuigen versterkte en stonden wage wijd open.

 

Pjord, waarmee ik bezig was vorm te geven in een vlinder stroomde achter elkaar uit mijn handen. Ik was stomverbaasd toen als laatst, de punten van de bovenste vlindervleugels, veranderde in uilen oren. Dit had ik niet zelf bedacht. Het was gewoon ontstaan. Net als de nachtvlinder in het lichaam van de mozaïekvlinder. De nachtvlinder wordt, op informatieve websites, als uilenfamilie benoemt.

 

 

Magie

Iedere dag kijk ik voorzichtig of de uil er nog is. Meestal was het al voelbaar, voordat ik de deur opendeed, dat hij er nog was. Maar begin november voelde het anders. De energie was veranderd en ik kon de uil niet meer vinden.
Twee dagen ervoor had ik “Pjord” als vlinder volledig afgerond. De boodschap van de vlinder en de uil, klopt volledig met wat Pjord vertegenwoordigd als personage in mijn boek. Ik was perplex en onder de indruk van alles wat hieruit gekomen is. De magie ten top!

 

Sinds de uil in mijn leven is verschenen ontstaan er totemdieren in mijn mozaïek vlinders. Deze vertegenwoordigen een belangrijk deel van de boodschap. Daarnaast krijg ik gedichten en andere schrijvens door bij zowel de vlinders en andere staarobjecten. De komst van de uil zal ik nooit vergeten.

 

 

Tip!

Kruist een bepaald dier meerdere malen of op een opvallende manier jouw pad. Onderzoek dan wat de boodschap is. Je kunt dit vinden door te googlen op “symboliek” en dan het dier erbij.

Pin It on Pinterest