Gewoon doorgaan !

Zolang ik met vrouwen in de overgang werk blijf ik het bijzonder vinden dat vrouwen vaak ontkennen dat ze in de overgang zitten. De overgang brengt meestal problemen met zich mee en dat is ongewenst. Vooral de omgeving mag er geen last van hebben. Alles moet gewoon doorgaan en dus mag het er niet zijn. Zeker wanneer het proces in de begin fase is, er nog geen bewijs is, het allemaal wel meevalt, is dat de fase waarin gezegd wordt; “ik heb hier geen zin in” en “hou niet van dat gezeur”.

Tegenwoordig zijn we tenslotte allemaal een “power vrouw”. Een “power vrouw” , werkt, zorgt voor het gezin, huishouden, sport, is mantelzorgster, heeft een sociaal leven en wil er aantrekkelijk uit blijven zien.
Dus wat past hier in het rijtje hier thuis ? Juist de overgang want daar hebben we geen tijd voor! Opvliegers zijn niet aantrekkelijk en een huilende of boze vrouw nog minder. Dus we lachen, kopen extra mooie kleren, hoge hakken, gaan wat sneller naar de kapper, flirten wat meer en zeggen het valt wel mee.

Gezeur of realiteit ?

Tot dat van binnen alle stoppen door slaan omdat het proces zijn aandacht vraagt. Wanneer we niet meer; onder de moeheid uit kunnen, huilbuien hebben, angstaanvallen, niet te traceren hartritme stoornissen, in de ochtend tijd nodig hebben om bij te komen van alle opvliegers in de nacht, make-up niet meer blijft zitten door opvliegers, ruzie met levenspartners ontstaan dan valt het ineens op dat er iets mis is. Vaak is dat het moment dat vrouwen denken van dit kan niet langer zo. Alles functioneert niet meer zoals vroeger en mijn omgeving heeft er last van. Ik wil hier zo snel mogelijk van af maar hoe?!.
Het is dan ook niet ongebruikelijk dat vrouwen in verslavingsgedrag vervallen om het proces draagbaar te maken en/of zelfmoordneigingen hebben.

Vaak waren er al eerder signalen die niet herkend werden als voorbode van de overgang. De overgang is meer dan een opvlieger. Het is de kans om lichamelijk en geestelijk sterker te worden als je alle issues gaat aanpakken waar je tegen aanloop. Wat niet alleen inhoud om lichamelijke klachten aan te pakken maar ook geestelijk. Het is een proces naar jezelf toe waarin je meer ruimte mag gaan innemen om aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid te werken. Het is de tijd dat je mag gaan ontdekken wie je bent, waar je sta en of alles wat in je leven aanwezig is nog goed is voor jou. In dit proces passeert alles; gezondheid, psyché, verleden, onuitgewerkte trauma’s, gezin, relatie en werk.

Heel vaak hoor ik dat vrouwen weer aan de pil gaan omdat de omgeving last van hun heeft. De pil vertraagd het proces en het lijkt daardoor alsof er minder klachten zijn. Het is dan bijna niet te traceren hoever de overgang gevorderd is. Ondertussen hebben wetenschappelijk onderzoeken uitgewezen dat het slikken van de pil in verband wordt gebracht met toename van borstkanker. Boven de 50 jaar wordt dit risico extra groot. Wanneer een vrouw met de pil stopt kunnen klachten alsnog uitvergroot aandienen. De hormoon verandering is groter omdat het al die tijd kunstmatig in stand is gehouden terwijl het natuurlijke proces doorgaat. Het lost niets op en ontneemt vrouwen een persoonlijk en spiritueel groei proces. Waar vrouwen vele malen sterker uit kunnen komen. Dan gaat de echte “power vrouw” pas op staan. Deze vrouw is vele malen krachtiger en ziet er anders uit dan de reclame beelden ons voorhouden.

Tip
Probeer in plaats van “gewoon doorgaan” tijd en ruimte te maken om de echte “power vrouw” naar buiten te laten komen. Dat is de vrouw die op ontdekkingsreis gaat naar haar binnen wereld. Die leert wat haar gezondheidsklachten te vertellen heeft. Op die manier kan zij geestelijk sterker worden, geluk vinden en gezond ouder worden.

Ik ondersteun je graag in dit proces met mijn unieke “stralend door de overgang “ traject !

Download het gratis E-book “stralend door de overgang”

Pin It on Pinterest