Miscommunicatie

Wanneer ik de parkeerplaats oprij valt het mij op dat het één en ander verandert is aan de indeling van de parkeervakken. Het duurt langer dan normaal voordat ik een plek heb gevonden en sta ook verder weg van de ingang. Ik laad mijn massagestoel uit en haast mij naar de receptie.

Terwijl ik de trap oploop passeert er een medewerkster van het bedrijf waar ik ga masseren. “Het is vechten voor een plekje, hé”, zegt ze. “Ja, zeg ik alles zit goed vol”. Voordat ik wilden toevoegen dat er met de leiding over gesproken zou worden. Antwoorde ze met “Dat is wel vervelend voor jou met de massage stoel en al je spullen”. Tegelijkertijd loopt ze door.
Als je dit gesprek als passant zou opvangen dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie dat we het allebei over hetzelfde issue hebben. Dat is dus niet zo.

Het parkeerprobleem was ik al vergeten zodra ik het gebouw instapten. Op dat moment gaf ik antwoord als stoelmasseur. De enige klacht die de medewerkers namelijk hebben is dat de agenda iedere keer erg snel vol zit. Ik dacht dat zij bedoelde dat ze moest vechten voor een plekje in mijn massagestoel maar het ging dus over de parkeerplekken.

Misschien herken je het zelf ook wel. Je denkt dat je duidelijk bent over iets. Achteraf blijkt toch dat iemand iets heel anders heeft begrepen. In relaties is dat niet veel anders en velen relaties sneuvelen omdat er niet gecommuniceerd wordt.

 

Hormonale disbalans

Tijdens de overgang krijgen vele echtparen relatie problemen en vele scheidingen vinden plaats na het 40e levensjaar. Hoe dit werkt vanuit communicatie ?

Simpel, gezien vanuit de filosofie van de vijf elementen wat gebruikt wordt binnen de shiatsu. De vijf elementen zijn ook van toepassing op de levenscyclus. In de periode na je 40e levensjaar kom je zo beetje terecht in de herfst van je leven. De meridianen die aan dit metaal element verbonden zijn de long en dikke darm meridiaan. De long meridiaan heeft alles te maken met communicatie. Dus wanneer jij wat verdrietig of melancholisch begint te worden in deze leeftijd fase omdat je in de herfst van je leven zit, is het helemaal niet raar wanneer de communicatie in je relatie niet helemaal optimaal is. Hetzelfde geld voor je eigen partner.

Mannen communiceren vaak meer vanuit hun ratio. Voor vrouwen is dat precies andersom. Zij communiceren vaker vanuit hun gevoelswereld. Dus je communiceert beiden al op een andere frequentie. Laat staan wat er gebeurt als bij één of beiden het metaal element uit balans is.

 

Tip

Probeer beiden te realiseren dat je in een leeftijdsfase zit waar onder invloed van een veranderden hormonale huishouding er lichamelijke en geestelijke veranderingen plaatsvinden. Geef elkaar wat meer de ruimte en communiceer juist hierover. Wanneer je afspraken maak of iets verteld laat de ander dan kort samenvatten wat er besproken en/of afgesproken is zodat beiden zeker weten dat jullie het over hetzelfde hebben.

 

In de namiddag stapt er een vrouw binnen voor haar stoelmassage. “Zou je vooral mijn rug willen masseren”, vraagt ze en legt uit waarom.
“Nee, sorry dat doe ik niet”, zeg ik met een stoïcijnse gelaatsuitdrukking. Ze kijkt mij verbaast aan. Ik behandel vandaag geen ruggen geef ik als Monty Python antwoord. We schieten allebei in de lach. Ga lekker zitten, komt helemaal goed.

 

Pin It on Pinterest