De statistieken liegen er niet om. Het ziekteverzuim van vrouwen tussen 45 en 60 jaar is ruim 30 procent. Vaak wordt er geen verband gezien tussen het ziekteverzuim en de overgang door werkgevers maar ook niet bij artsen.

Hoe kan dit?

In eerste instantie is er nog steeds te weinig aandacht voor deze belangrijke levensfase in een vrouwenleven. De klachten worden vaak niet herkend door artsen. Wanneer de klachten wel herkend worden, krijgen vrouwen vaak te horen dat het erbij hoort.
Maatschappelijk ligt er een taboe op omdat het onaantrekkelijk is om in de overgang te zitten. Vaak ontkennen vrouwen dat ze in de overgang zitten. Ze hebben geen voorlichtingen erover gehad of het mag er gewoon niet zijn. We hebben hier ook te maken met de eerste generatie oudere vrouwen die nog werkzaam is. Meestal zijn er nog puberende kinderen thuis en worden vrouwen met extra taken belast zoals mantelzorger.

We worden allemaal ouder en het blijft een gegeven dat ouder worden lichamelijk en geestelijke veranderingen met zich meebrengen. Dit geld voor vrouwen maar zeker ook voor mannen.
Alleen hebben vrouwen veel meer te maken met hormonale schommelingen dan mannen. Denk hierbij aan de kracht van vrouwen om babys op de wereld te brengen dus zowel menstruatie, zwangerschappen en overgang hebben een grote impact op vrouwengezondheid.

De meest benoemde overgangsklachten waar het grootste ziekteverzuim uit ontstaat zijn; verhoogde stress, stemmingswisselingen, slaapproblemen, gewrichtsklachten en opvliegers.

Waar zelden een link gelegd wordt, is tussen overgang, burn-out, angsaanvallen en evenwichtsstoornissen.

Daarnaast is er nog grote onwetendheid op het gebied van vrouwen klachten bij hart & vaatziekten. De klachten van vrouwen bij een hartinfarct lijken veel op overgangsklachten. In Nederland overlijdt 35 procent van de vrouwen aan een hart- en vaatziekten. Dit zou 80 procent verminderd kunnen worden bij het naleven van een gezondere leefstijl. Ook hier is nog veel te doen op het gebied van onderzoek en voorlichtingen.

 

Bron van kracht

Waar naar mijns inziens veel meer aandacht naar toe zou mogen is dat de overgang “de tijd” is om als vrouw in je kracht te gaan staan. Je kunt er namelijk sterker en gezonder uit komen dan “vroegé”.  De overgang gaat namelijk ook over persoonlijke en spirituele groei. Ik beperk mij hier tot één aspect waar je als bedrijf een stimulerende rol in kan spelen en dat is leefstijl. 

Mocht het voorheen zo zijn dat je veel buitensporigheden kon veroorloven op het gebied van gezondheid. Dan kan het zijn dat dit tegen je gaat werken wanneer je het 40e levensjaar bent gepasseerd. Dit is de tijd om je voedings en beweegpatroon te gaan onderzoeken wanneer je klachten ervaar.  Klachten worden minder wanneer je je leefsstijl optimaal aanpast.

Wanneer je tijdens de overgang beter voor jezelf gaat zorgen door gezond te eten, voldoende te bewegen, meer rust neemt en stress vermijdt verminderen de klachten. Als je dit combineerd met zelfonderzoek op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen. Kom je sterker uit de overgang en is het juist een bron van kracht. Met de juiste begeleiding en voorlichting kan er een hoop leed bespaard worden.

Hoe kun je als werkgever hieraan bijdragen?

Neem een veel voorkomend symptoom als een opvlieger. Veel vrouwen liggen er ’s nachts wakker van en vallen in de ochtend weer in slaap. Dit soort issues kun je oplossen door later te beginnen of thuiswerken als dit mogelijk is.
Maar denk ook eens na over wat voor voeding er wordt aangeboden in de bedrijfskantine.  Zijn er voldoende ontspanningsmomenten tijdens het werk. Wees creatief en praat er met elkaar over wat de oplossing zou kunnen zijn.

Tip!

Leer hoe je zelf een opvlieger kan behandelen met drukpunten en oefeningen. Voor meer informatie neem contact op met Melanie Raaijmakers van Workflow.

Auteur; Yvonne Heijberg
Shiatsutherapeut, do-in docent en stoelmasseur

 

Pin It on Pinterest