De meeste vrouwen zijn er meesters in, zich zorgen maken, zorgen voor…….., tobben, onzeker zijn over van alles en nog wat. Dan nog de emotionele ups en downs die vaak onder invloed van hormonen een eigen leven lijken te lijden.

Dit brengt een disbalans teweeg in het aarde element die er voor zorgt dat we met onze energie (ki) nog meer in het hoofd gaan zitten en het probleem zich stand houd.

 

Waarom iedere vrouw pompoen zou moeten eten?

Vrouwen zijn hoeders van de aarde, moeder aarde, het centrale middelpunt van alles wat leeft.
De zoete smaak van pompoen voedt het aarde element. Het zorgt ervoor dat onze energie zich meer centreert in de hara (buik). Je gaat meer rust ervaren in het hoofd en je krijgt er een warme buik van. Het voorkomt emotionele eetbuien en drang naar suiker, opvliegers worden minder. Wanneer je meer rust gaat ervaren is er ineens weer ruimte voor andere dingen of je vind de antwoorden waar je zolang naar zocht.

 

Als mislukte keuken prinses ben ik getrouwd met een keukenprins en dus vreselijk verwend. Daarom zijn mijn eigen recepten altijd kinderlijk eenvoudig. Geen excuses om het niet te maken als het je lekker lijkt. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zoveel mogelijke biologische producten zeker voor vlees, granen en potjes. De hoeveelheden bepaal jezelf en als je vegetarisch eet laat je het vlees gewoon weg en hoeft het minder lang op te staan.

 

Mijn lievelingseten is een stoofpot van pompoen

Snij de uien en knoflook klein. Fruit deze aan in de olijfolie. Voeg daarna de rundvlees toe en zorg ervoor dat deze dicht geschroeid is voordat je verder gaat. Daarna kun je de pompoen toevoegen die inmiddels in blokje gesneden zijn. Meng dit mengsel goed en laat het even staan.
Kook wat water voor de groentebouillon (liefst zonder gist) en giet deze in een kom zodat het zich mengt. Daarna gaat de groentebouillon in de pan bij het vlees en de pompoen. Laat het gerust anderhalf uur stoven. Zorg wel dat je steeds voldoende vocht aanvult. Als de pompoen zacht is kan je deze vaak met een vork wat fijner prakken en kun je kruiden toevoegen. Zelf gebruik ik altijd lavasblad, curcuma en gember. De laatste twee zijn ook ontstekingsremmers, halen stagnatie uit het lichaam en geven een iets wat pittig element ter compensatie van de smaak van pompoen die soms iets weeïg smaakt.

Zelf eet ik dit met bruine rijst. Wat een mooie combinatie is omdat rijst ook sterk balancerend is.

Eet smakelijk

 

 

Pin It on Pinterest