Al jaren wordt er in velen televisieprogramma’s het beeld geschept over hoe genieten van het leven er uit ziet. De boodschap die continue uitgezonden wordt is als je een goed glas wijn drinkt in stijl dan geniet je van het leven. Je ziet het vaak in live- en leefstijlprogramma’s. Gevolgd met een reclameblok die erop aangepast is. Het wordt continue gepromoot.

Vervolgens zie je in de maatschappij dat een dergelijke programmering wordt overgenomen. Het nuttigen van alcohol staat gelijk aan het genieten van het leven. Sla de social media er maar op na. Dan word je overspoelt van “ik geniet van het leven plaatjes” met standaard erbij een mooi glas wijn.

Maar wat is het gevolg van het scheppen van een dergelijk beeld. Deze maatschappij kent vele verborgen alcoholisten. Als je weet dat alcohol voor veel problemen zorgt in de wereld waarom wordt dit dan continue via televisieprogramma’s en reclame advertenties gestimuleerd.
Voor de duidelijkheid een alcoholist herken je niet altijd aan zijn dronkenschap omdat hij lavenloos ergens voor de deur ligt.
Stiekem drinken of standaard drie dagen glazen alcohol per dag drinken komt veel vaker voor. Theoretisch ben je dan nog geen alcoholist. Maar soms gaat het niet om de hoeveelheid maar het gedrag wat ermee gepaart gaat. Omdat het sociaal geaccepteerd is hebben mensen het vaak niet in de gaten dat er wel degelijk een probleem is. Want waarom kan iemand niet zonder die drie glazen? Omdat je een levensgenieter bent? Is het een indentiteit geworden, Is dat wie je werkelijk bent of is het een vlucht?

Als je de maatschappij observeert dan zie je dat het een sociaal geaccepteerde verborgen verslaving is die continue gepromoot wordt. Wat moeilijk is voor de mensen die hier mee gestopt zijn.

Maar dan ineens leven wij in een tijd waarin het hele maatschappelijke systeem aan het omvallen is. Dan gebeurt er iets wonderlijks. In de avond na 20 uur mag er geen alcohol meer verkocht worden. De hele horeca moet sluiten. Wat is hier aan de hand?

Het grappige hieraan is dat er mensen zijn die beginnen te protesteren over de maatregelen die voorheen niets zeiden.  Mensen gaan nu pas inzien dat er aan de politieke correctheid iets niet klopt. Ze worden getroffen door iets wat hun veel waardevoller is dan vrijheid. Er kan geen biertje meer gedronken worden op het terras. Iemands indentiteit als “door het leven gaan als levensgenieter met standaard een glas wijn” staat op het spel. Wat blijft er dan over, wie ben je dan?

Dus ik zeg dank je wel overheid. Eindelijk pakken jullie iets aan wat al eeuwenlang voor veel menselijk leed zorgt in de wereld. Dit zorgt ervoor dat mensen gaan nadenken over het beleid. Maar wat nog veel belangrijker is mensen worden gedwongen om te ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Eén ding weten we zeker. Wanneer de overheid alcohol gaat verbieden onder bepaalde voorwaarde dan weten we dat er iets niets klopt. Ze hebben namelijk nooit iets gedaan om de buitensporige promotie stop te zetten. De politiek handelt zelden omdat ze van mensen houden. Ze willen alleen een systeem in stand houden. Maar zelfs dat gebeurt niet meer. Wat is hier aan de hand?

 

 

Vanaf mijn jeugd zie ik veel tegenstellingen in de maatschappij en de wereld om mij heen. Een maatschappij die elkaar niet draagt en steunt. Terwijl de wereld er zoveel mooier uit zou zien als de maatschappij de mensheid zou dienen i.p.v. een systeem in stand houden. Ik besloten om er over te schrijven.

Pin It on Pinterest